“Ladies, laten we fair zijn, het leven later lijkt voor geen meter op de waanzinnige droomwereld die je je als jong meisje voorstelt. De idylle van volwassenheid verdwijnt voor velen van ons al snel in de sleur en waan van alle dag waarin je allerlei bordjes omhoog houdt om zo op z’n minst de schijn van je kinderlijke fantasieën hoog te houden.”

Inderdaad, een beetje zuur was ik wel toen ik rond mijn vrijgezelle dertigste uitspraken als deze bezigde. Teleurstelling maakt de mens niet per definitie hebbelijker, die conclusie mag je best trekken. En teleurgesteld was ik. De baan, de man en eigenlijk het hele leven van mijn dromen waren er niet. Ik was niet wie ik was in mijn toekomstvoorspellende speelgoed glazen bol en dat stak, nogal.

En toen was daar Tijs, de prins met de hippe baard. Zomaar, ineens, ja echt! Nouja, we hadden elkaar weleens ontmoet, maar toen dacht ik dat hij niet kon praten. Achteraf gezien is het trouwens heel begrijpelijk dat een man niet praat als hij een kroegtafel deelt met een vriendinnengroep waar uitspraken zoals de oneliner waarmee dit liefdesverhaal start, aan de orde van de dag zijn.

Op een septembermaandag in alle vroegte, we deden beiden vrijwilligerswerk voor het festival Incubate,  raakten we aan de praat en dat is tot op heden niet gestopt. Liefde, dat was even wennen. Want, zoals ik ooit mijn meisjes toekomst moest loslaten, had ik als dertig jarige een rotsvast visioen waarin zaken als samenwonen, kleffe toestanden en long term relaties, haaks stonden op wat ik voor mezelf in petto dacht te hebben. En nu denderde dat ineens allemaal onverbiddelijk mijn leven in.

Wat is het fijn, mensen, echt. Na bijna drie jaar klinkklare idylle kan ik nog steeds stellen dat dit alles niks te maken heeft met wat ik als meisje in mijn bol had. Maar godzijdank had ik het op mijn dertigste nog fouter!

Waarom Fairtrade Goud?

Dat lijkt zo logisch, want natuurlijk wil je niet dat het symbool waarmee je liefde uitdrukt, het leven van een ander dwars zit. Maar zo logisch is het helaas niet want eerlijk gezegd had ik tot vandaag geen idee dat ook goud niet fair trade kan zijn. Daarom ben ik blij met initiatieven als deze, die maken het voor mij makkelijker om een keuze te maken waarmee ik niet alleen zelf blij ben.

Deel dit verhaal!