Het kan lastig zijn om de perfecte ring te vinden. Daarom hebben wij wat tips om je op weg te helpen.

Trouwring

1_april_doubleday1-140x140

Trouwringen zijn er genoeg. Er is een groot assortiment aan verschillende vormen, maten, kleuren en ontwerpen. Neem daarom de tijd om te kijken wat bij jullie past. Nog niet gevonden wat je zoekt? Goudsmeden en juweliers die met Fairtrade goud werken maken ook ringen op maat en kunnen zo aan jouw specifieke wensen voldoen.

 

 

Verlovingsring

trees12_BW-140x140Maat

Doe je een verrassingsverzoek? Dan is het handig om stiekem een ring van je partner mee te nemen. Let er dan wel op dat de ring om een ringvinger past. Van tevoren de binnendiameter meten kan ook. De juwelier rekent deze dan om naar een ringmaat. Gaan jullie samen? De ringmaat wordt dan terplekke bepaald.

 

 

DSC_9679editedbW-140x140Stijl

Het kiezen van een passende stijl is net zo belangrijk als het kiezen van de goede maat. Ga eens na wat voor sieraden je partner het meest draagt. Zijn de sieraden klassiek, modern of hip? Er is voor ieder wat wils. Kijk voor inspiratie en de verkooppunten onder waar te koop.

 

 

setting-140x140Kleur

Draagt je partner vaak zilver- of juist goudkleurige sieraden? Een verlovingsring is voor elke dag. Daarom is het handig dat hij makkelijk te combineren is. Desalniettemin mag een dagelijkse ring best opvallen. Fairtrade verlovingsringen zijn er in wit-, geel- en roségoud.

 

 

loupe1_grey-140x140Steen

Bij een traditionele verlovingsring hoort een diamant. Wil je iets minder conventioneels? Kijk dan eens naar ringen met een steen van bijvoorbeeld robijn, smaragd of saffier. Een gekleurde steen is elegant, maar nét iets anders.

 

 

bench-rings1-low-140x140Zetting

De meest voorkomende zettingen voor een verlovingsring zijn o.a. de kast- en klauwzetting. Een ring met een kastzetting omsluit de steen. Hierdoor is alleen de bovenkant te zien. Een klauwzetting houdt de steen op zijn plaats met dunne pootjes. De ringen kunnen altijd uitgebreid worden met bijvoorbeeld zijsteentjes.

 

 

diamond5_grey-140x140Slijpvorm

Naast het type steen en de zetting ervan, bepaalt de slijpvorm de stijl. Een briljant geslepen steen wordt vaak gekozen. Andere slijpvormen zijn bijvoorbeeld vierkant, rechthoekig of ovaal.

Neem contact op met een van de aangesloten juweliers of goudsmeden voor persoonlijk advies.